Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

Как размерите на вашия товар могат да ви попречат

Как размерите на вашия товар могат да ви попречат, да получите най-добрата възможна оферта за превоз на товари

 Как размерите на вашия товар могат да ви попречат, да получите най-добрата възможна оферта за превоз на товари

Съвсем естествени са ограниченията затова как някои неща да бъдат опаковани и транспортирани. Например, ако изпращате гранитна плоча, вероятно няма да е да я разделите на няколко по-малки парчета, само за да я транспортирате, нали?! Но, ако изпращате нещо друго, може да пропуснете някои от най-добрите налични оферти за превоз, защото товарите ви могат да бъдат оферирани като тежки или извънгабаритни товари, ако не са подготвени правилно. Ето защо, в тази статия ще разгледаме някои от проблемите, които възникват при изпращане на товари и защо не получавате най-добрата възможна оферта за превоз на товари. Всичко се свежда до едно основно нещо – ограниченията.

Ограниченията за тегло и размери са предпазни мерки, базирани на това какво може безопасно да бъде натоварено, транспортирано и разтоварено. 

Ограниченията за тегло са доста прости. Те представят колко тегло може да издържи една ос, без да се счупи. И без да изпадаме в подробности за осите - технически характеристики са обща маса (тара на автомобила + товар) и товароподемност – лекотоварни - с обща маса до 3,5 тона и товароподемност до 1,5т., среднотоварни – от 3,5т до 12т и тежко товарни- над 12 т(до 42 т за Европа).

Ограниченията за размерите са в дължината, ширината и височината на товара.  Обикновено ограниченията за дължина и ширина са близки с допустимите размери на превозното средство., които са: широчина на всяко ППС - 2,55 m., дължина 12,00 m., ремарке - 12,00 m., -съчленено ППС - 16,50 m. и изцяло съобразени с размерите на товарното помещение

Ограниченията с размерите на товарните помещения не са проблем, ако товарът ви наистина не е извънгабаритен. Внимателно вземайте размерите на товара си и едва след като имате всички,  възможно най-точно – височина, ширина, дължина и тегло, подавайте информацията към спедиторите. Защото на база подадена информация спедиторите подготвят офертата за транспорт към вас. Не искате изненада в цената или невъзможност от натоварване, нали?!

Ако товарът ви надвиша височината от 2,20м. или максималното тегло от 1200кг за един палет, то лесно решение е да го преопаковате и разделите. Споменахме палет, защото най-удачно е товарът да бъде разпределен на палети, а най-добре на стандартни евро палети. Защо? Защото за всички е по-добре – ще може лесно да се натовари и разтовари стоката ви, шофьорът ще е по-спокоен при транспортирането и, спедиторът ще намери възможно най-бързо транспорт за товара ви, а вие ще получите възможно по-добра цена за транспорт на товари.

Екипът ни работи неуморно, за да гарантира на нашите клиенти безпроблемно реализиране на доставките им. Свържете се с нас – ние ще ви консултираме как да подготвите товара си и ще реализираме вътрешен и/или международен транспорт за вас на конкурентна цена! Гранд Логистикс - телефон: 0700 20 255, имейл - OFFICE@GRANDLOGISTIKS.BG.