Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

  Англия

Англия е най-големият по територия и население, заема южните две трети от остров Великобритания. На север граничи с Шотландия, а на запад с Уелс, останалите граници са морски – със Северно море, Ирландско море, Атлантическия океан и Ла Манш.

Югоизточна Англия е най-важният икономически район на страната. В него живее 40 % от населението. Този район произвежда 30 % от общата промишлена продукция на страната. Най-силно развитие имат машиностроенето, химическата промишленост (28 % от общата промишлена продукция на страната), електроника и електротехника (40 %), производството на автомобили и ракети (30 %),нефтопреработването, циментовата промишленост и др. Селското стопанство е специализирано за снабдяване на огромното население на Голям Лондон ( 14 млн. д). Отглеждат се пшеница, овощни растения, картофи и др. Добивите от декар в този район са едни от най-големите в света.

Специализира се в производството на черни и цветни метали, автомобили, самолети, металорежещи машини, оръжие и др. В селското стопанство преобладава млечното животновъдство. Стотици заводи произвеждат и обработват черни метали и най-различни произведения от тях- мотори, точни прибори, вагони, трактори, автомобили и др. Изработват се готови дрехи, трикотаж, килими. Ковънтри е средище на автомобилната и самолетна индустрия. Има големи заводи за стругове, радио-телевизионна и телефонна апаратура, за цветни метали, синтетични влакна и различни химикали. Има големи предприятия за точно и транспортно машиностроене, за химикали, цигари, лекарства и др.

Гранд Логистикс ЕООД предлага транспортни услуги за групажни и комплектни товари от и до Англия.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: