Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

  Украйна

Украйна е държава в Източна Европа. Тя граничи с Черно море и Азовско море на юг, с Русия на изток, с Беларус на север и с Полша, Словакия, Унгария, Румъния и Молдова на запад.

Украйна е изключително богата на полезни изкопаеми. Тя разполага с най-големите запаси на манганова и титанова руда в света. Големи са и залежите на другите руди на цветните метали, а по запаси на желязна руда (Кривой рог и Керч). Страната е много богата на висококачествени черни въглища (Донецкия басейн). Добиват се въглища, нефт и природен газ, желязна, манганова и руди на цветни метали. Основни промишлени отрасли - черна и цветна металургия, машиностроене, електротехническа промишленост, приборостроене, химическа, текстилна, хранително-вкусова и др. Селско стопанство - основни култури - пшеница, царевица, ръж, просо, картофи, захарно цвекло, лен, коноп, хмел, слънчоглед, плодове, зеленчуци, лозя и др. Животновъдство - едър рогат добитък, овце, кози, свине, домашни птици. Развит е и риболовът - морски, в язовирите и реките.
Основните износни продукти на земеделието са зърнени храни и зеленчуци, а на промишлеността – въглища, електроенергия, стомана, машини и химически продукти. Основни търговски партньори са Русия, Германия, Китай, Турция и Полша. Украйна е практически световен монополист в производството на титан, и е един от водещите производители на манган, цинк и желязо. Страната разполага с един от най-големите металургични отрасли в Източна Европа. Промишлеността произвежда пълна гама от транспортни средства – автомобили, локомотиви, камиони, самолети, космически ракети. Голяма част от тях се изнасят за Европейския съюз и ОНД.

Гранд Логистикс ЕООД предлага транспортни услуги за групажни и комплектни товари от и до Украйна.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: