Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

Имате ли нужда от спедитор за вашата лична пратка?

Спедитор за лични пратки

Въпреки че досега сме подчертавали предимно ползите от използването на спедиторските услуги за бизнеса, това не означава, че спедиторите не са полезни и на физическите лица.  Обикновеният човек е свикнал и използва предимно куриерски фирми, той изпраща подаръци за рождени дни на роднини, пакети за децата в университета и други малки пратки. Но има и изключения. Спедиторът може би няма да бъде най-добрият ви вариант, ако изпращате нещо по - малко от палет, но ако изпращате нещо с размер на палет или по-голямо -  спедиторът е точният човек, който ще ви помогне, а наред с това ще ви спести нерви, време и пари.

Какво предлагат спедиторите на своите клиенти?

Без значение дали са юридически или физически лица, една от услугите им е обслужване от врата до врата. Тя включва вземане от посочен адрес и доставка до втори такъв - няма нужда дори да излизаш от вкъщи. Удобно, нали?!. Куриерските фирми извършват доставката бързо, рискът от загуба е сведен до минимум, но какво става ако пратката ви е с по-големи параметри от изискванията на куриерите? На помощ идват спедиторите – те могат да доставят всичко от врата до врата. Ще подберат подходящото превозно средство, ще организират и реализират транспорта,  дори и междуконтинентален, така че вашият товар да бъде взет от и доставен до точния подаден адрес, независимо от обема на пратката ви и то на доста добра цена. Всичко е добре, когато свършва добре.

„Услугите с добавена стойност“, които спедиторските фирми предлагат, са насочени както към бизнес организации, така и към частни лица. Всеки клиент на спедиторите е информиран и има възможност да знае и следи къде точно се намира товара му. Всеки един може да поиска и да сключи застраховка за товара си, която би била особено важна за скъпите такива.

Може би това е едно от най-важни неща, които спедиторите могат да предложат на обикновения човек, които изпраща по-големи пратки за чужбина или получава такива е митническото представителство. Справянето с различните разпоредби, документи и тарифи, изисквани в друга държава, може да бъде кошмар за повечето хора, но агентите в спедиторските компании, които предлагат услугата митническо представителство, са професионалисти. Знаете какво казват: „Непознаването на закона не е оправдание!“ Работата със спедитор ще ви облекчи и освободи от напрежението при организирането на всяка международна доставка.

Премествате целия си живот в друга държава, колко може да вземете с вас? Не много. Но спедиторите могат да направят така, че в новия ви дом и/или офис да бъдат любимите ви мебели, креслата, бюрата, домакинските уреди, техниката, автомобилите, дори домашните любимци – независимо в коя точка на света ще сте да бъдат с вас. Да – спедиторите могат да направят това и не само - спедиторите ще ви консултират как да опаковате , ще ви предложат маршрути, предлагащи най -добрите налични цени за доставка, ще ви информират какво можете и какво не да вземете с вас и как да спазвате ограниченията за внос по вашата дестинация.

В крайна сметка спедитори предлагат множество предимства както за бизнеса, така и за физическите лица. И въпреки че те не са за всеки, нито за всяка пратка, внимателно сравнение на вашите нужди с техните услуги ще да хвърли светлина върху това дали спедиторът е подходящ за вас.

Имате нужда от спедитор за вашата лична пратка? Не се колебайте свържете се с нас!