Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

Кой спедитор е подходящ за моите товари

Кой спедитор е подходящ за моите товари

В този динамичен свят, ефективността на разходите силно зависи от оптимизацията на веригата за доставки. С избора си на спедитор вие избирате партньор, който ще помогне на бизнеса ви да успее. А ако спедиторът си върши добре работата, то той ще бъде ваш доверен партньор занапред.

За да изберете правилния спедитор за вашия бизнес, е важно да разберете вашите нужди и изисквания. Ако сте голяма компания, не е задължително да избирате за ваш партньор голяма спедиторска компания и по-малка може да ви свърши чудесна работа, стига да отговаря на няколко основни изисквания, но първо, трябва да идентифицирате видовете стоки, които ще изпращате. Има спедитори, които са специализирани в определени видове стоки, като например хранителни продукти, химикали или промишлени стоки. Така че, ако имате специфични стоки, трябва да намерите спедитор, който има опит в тази област. Но има и спедитори, които предлагат широка услуга, включвайки и специфичните товари, и биха могли също да отговорят на нуждите ви от по специфични товарни транспортни средства.

Определете какъв вид транспорт и какви конкретни услуги ще ви трябват , а след това трябва да определите обема и честотата на превозите, които ще извършвате. Ако имате голям обем на превозите или изпращате стоки редовно, може да имате нужда от спедитор, който може да се справи с по-големи обеми или да осигури редовни превози. Важно е да търсите спедитор, който може да отговори на вашите конкретни нужди. Добре да знаете какво може и какво не може да направи вашият спедитор за вас. Специализиран ли е в една индустрия или-не. Може ли да се справи с множеството видове товари, които вие изпращате, както и видовете транспорт, които може да ви осигури.

Освен това трябва да вземете предвид всички изисквания за обработка или съхранение на товара ви и трябва да се уверите, че спедиторът може да се погрижи и да отговори на тези изисквания, осигурявайки сигурността на вашите стоки.

Важно е спедиторската компания да има и изградена международна партньорска мрежа и естествено достатъчно опит в международните доставки. Попитайте потенциалните бъдещи ваши партньори-спедитори какъв опит имат във вашия вид или видове товар, както и членува ли спедиторската компания в асоциации или други спедиторски мрежи. Членуването в реномирана асоциация не е само имидж, това е истинска отговорност и шансовете да се справят с вашата пратка подобаващо са по-големи.

Не пренебрегвайте съставянето на контролния списък с изискванията ви – това включва всичко, от вашата времева рамка - кога искате да бъде натоварено и кога разтоварено, колко бърза да бъде доставката, изисквания на стоките, които изпращате, условията на изпращане, обем и т.н. Така ще бъдете максимално точни при търсенето, проучването и естествено получаването конкретни и ясни отговори от отсрещната страна.

Често се налага товарите да бъдат транспортирани чрез мултимодален транспорт, всъщност много често комбинацията от различни видове транспорт е и доста финансово по-изгодна. Добре е да проверите, дали спедиторът има възможност и опит в мултимодалните превози.

Може ли спедиторът да ви осигури допълнителни услуги, като митническо обслужване, опаковка и етикиране, например. И разбира се – каква застраховка на товара може да предложи.

Решили сте – ще изнасяте/внасяте продукцията си, потърсете подходящия спедитор за вас -  Ето и още няколкото основни неща, няколко въпроса, които е добре да си изясните, преди да се свържете със спедитор занимаващ се с международен транспорт.

  • Какви са вашите търговски условия за транспорт (ИНКОТЕРМС) – с получателя на вашия товар?
  • От какъв режим на услуга се нуждаете? Например – летище-летище, врата-врата или друг.
  • Как е опакован товарът ви и има ли нужда от допълнителни услуги за опаковане / товарене?
    Изисква ли се някакъв лиценз за внос или износ на товара ви в зависимост от стоката и крайната му дестинация?
  • Ще имате ли нужда от специални услуги като: документални услуги - удостоверяване на документи или услуги за легализация и др.

Да, много са нещата, които трябва да се изяснят преди да предприемете международен транспорт на вашите стоки, както за тях, така и за спедиторите предлагащи международна спедиция, но си струва. Един подходящ спедитор може да бъде дълги години ваш доверен партньор.

Бизнесът на нашите клиенти е и наш бизнес. Но дори и да не сте наш клиент – ние никога няма да ви откажем консултация.

 

Вижте още >>>

ВИДОВЕ ТОВАРИ И АВТОМОБИЛЕН ПРЕВОЗ ЗА ТЯХ

ТРАНСПОРТ НА ХРАНИ – ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЧЕЛЕН МЕД

ТРАНСПОРТ НА БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ

КАК РАЗМЕРИТЕ НА ВАШИЯ ТОВАР МОГАТ ДА ВИ ПОПРЕЧАТ