Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

Как да изпратите голям LTL товар

Как да изпратите голям LTL товар

Независимо какъв е товарът – цял, частичен или просто палет, винаги могат да възникнат проблеми при намирането на транспорт. Организирането и реализирането на една доставка е уравнение с моно известни и неизвестни, а големите LTL пратки са наистина малко по-специфични. Защо ли? По-ред причини, като например за Дания днес има два камиона, с по четири свободни палетни места, но вашият товар е 10 палета, не може да оползотвори капацитета на цял камион, а искате товарът да тръгне веднага и то да без да е разделян… и т.н.

Следвайте тези съвети, ако искате да изпратите голяма LTL товар (частично натоварен камион) без много стрес.

Големите LTL пратки са по-специфични, защото не са съвсем LTL, а не са и FTL (пълен) товар. Те са някъде по средата и често производители или търговци срещат проблем с изпращането им. Винаги всеки си залага някакъв бюджет за доставка, няма как – разходите трябва да са планирани и контролирани, за да върви бизнесът напред, но понякога има отрицателни финансови изненади свързани с доставката.

Ако искате да получите добра оферта за голямата ви LTL пратка, следвайте тези няколко добри съвета:

1) Проучете различните възможности на пазара за транспорт на вашия голям LTL товар. 

Може да си кажете: “ Е, 10 палета са, кой няма да ги вземе…“, но всъщност не е толкова лесно да се изпратят по-големите LTL товари. Един два палета лесно и бързо ще намерят място в един камион, но 10 малко по-трудно.  Цената бързо може да излезе от контрол и някои превозвачи, които предлагат доста конкурентна цена за 9 палета, могат да ви предложат астрономическа за 10.

Точно затова трябва да проучите пазара и да се свържете поне с няколко спедиторски компании, а не просто с превозвачи. Един добър спедитор, знае как да запълни добре товарното пространство на дадено превозно средство и има повече възможности да го направи, така че да не бъдете таксувани допълнително, за оставащото свободно пространство от вашите палети, което естествено трябва да се заплати на превозвача.

2) Работете със специалисти по доставките и не пренебрегвайте консултациите им.

Независимо от количеството и размера на товара, който трябва да изпратите, това е добро правило, което е добре да следвате. Професионалистите в спедицията и логистиката винаги ще ви посъветват и ще ви помогнат как най-добре да бъде организиран и реализиран транспортът на вашия товар. Например, екипът на Гранд Логистикс прави това ежедневно и ние знаем точно кой превозвач е по-подходящ за дадено количества товари, както и дали няма да е по-добре товарът да бъде оставен в междинен склад за малко, отколкото да пропътува още 1000километра и това да оскъпи цената за транспорт на големия ви LTL товар. 

Потърсете в Google, най-лесно е. Там ще намерите много и различни фирми занимаващи се със спедиция и логистика. Проучете услугите им. Свържете се с тях по телефона – говорете с консултантите в спедицията, винаги може да се намери наистина удовлетворяващо ви решение за транспорт, без да правите компромиси с цена, време или друго.

3) Послушайте спедитора и не отказвайте различно предложение.

Решили сте товарът ви да пътува по суша до Казахстан – ок, но ако спедиторът може да ви предложи комбиниран транспорт например камион и влак и то на добра цена – не пренебрегвайте това. Знаете, че автомобилният транспорт не е много финансово изгоден за по-дълги разстояния, нали?!

Ето защо препоръчваме да проучите различни варианти за превоз на товари. Много често железопътните превозвачи са по-конкурентоспособни и дори бързо доставят вашия товар в сравнение с пътните опции, а добрият спедиторът със сигурност може да ви помогне във всичко с организирането и реализирането на превозът на товара ви. Интермодалните превози не са за пренебрегване, при една добра организация, те са чудесна възможност. 

За повече информация или консултация - не се колебайте, свържете се с нас! LTL доставките са най-разпространени. Много търговци на едро, производители, дистрибутори изпращат LTL товари до всевъзможни краища на света,  по различни начини – суша, въздух и вода, а консолидирането на товарите е решението за наистина по-добра цена. Направете своето запитване още сега. Ние ще намерим възможно най-доброто решение за вашия товар.

Вижте повече за FTL ИЛИ LTL ДОСТАВКА тук >>> .